Kemisk peeling

Kemisk peeling innebär att det ytligaste hudlagret tas bort på kemisk väg. Huden får efter peelingen ett fräschare och slätare utseende. Missfärgningar bleknar och huden stramas upp något och mindre rynkor kan försvinna. Behandlingen kan uppfattas som svidande och kan ta ca två veckor efter avslutad behandling innan huden har läkt och flagnat färdigt. Det finns risk för missfärgning av huden dock mest för personer med mörkare pigmet.

Kemisk peeling kan vara ett bra alternativ för dig som inte vill använda laserbehandling som normalt anses vara en starkare metod. Det bör även noteras att det finns en rad olika ämnen som kan användas vid peeling med varierande resultat och styrka.  Peeling utför ofta med upprepade behandlingar som en ”kur” för bästa resultat.

Prova att utföra kemisk peeling hemma
Skinception microderm slipar försiktigt det hårda översta hudlagret av död hud för att få stimulera fram återväxt av ny hud. Denna djuprengörande peeling med powerbrasion kristaller rengör och tar bort död hud. Mer information om keemisk peeling hemma här