Laserbehandling

Laserbehandling av rynkor
lasern avger högfrekvenkt ljus som ändrar hudens struktur.  Tekniken kan med varieande resultat ta bort rynkor och föryngra huden. Efter en laserbehandling uppstår en ärrliknade rosa färg på behandlat område som succesivt försvinner. För att se det fulla resultatet av en laserbehandling bör du vänta i upp till 6 månader efter avslutad behandling.  Resultatet av en laserbehandling varar normalt flera år. En sådan behandling kan upprepas om det behövs också. Det finns många olika laserbehandlingar och de varierar i metod och styrka några vanliga metoder följer nedan;

Fractional Laser (Fraxel)
Fraxel är speciellt designad för att behålla laserns slipande effekt samtidigt som den är skonsammare mot huden än traditionella metoder med laser. Skadorna efter behandlingen läker fort och du får ett tydligt resultat av behandlingen. Ett mönster av laserstrålar bildar mikroskopiska kanaler i huden. Omrkring hålen som bildas i huden bildar kroppen egen ny hudvävnad som återbygger skadorna orsakde av lasern. Fraxel laser är populärt för behandling av mindre rynkor ärr från akne och solskadad hud. 

Ultrapulslaser
Epidermis, Det yttre hudlagret strålas vilket ger en påverkan även på hudens djupare skikt vilket leder till ett lyft som tar bort mindre rynkor. Ultrapulslaser ger ett ”minilyft” som brukar synas tydligt efter ca 2 veckor efter avslutad laserbehandling.

Erbiumlaser
En skonsam och mild laserpeelingsmetod. Erbiumlaser ger huden en lätt uppstramning och läketiden är ofta mindre än en vecka. Erbiumlaser kan användas i ansiktet, på halsen, bröstet, armarna och händerna. Hud som märkts av åldrande och sol får en förbättring och kollagenproduktionen i stimuleras vilket leder till förbättring i stadgan i mellanhuden. Perfekt behandling när man föryngra sig något men med kort varsel.

Läs mer om övriga metoder mot rynkbehandling