Rynkkräm

Att hitta en rynkkräm som fungerar har blivit allt svårare eftersom fler och fler krämer hela tiden dyker upp. På denna sida får du en del information som ger dig större möjligheter att undvika de krämer som inte kommer hjälpa dig ta bort dina rynkor.

Vad innehåller rynkkräm
Rynkkräm innehåller mestdels vatten. Ämnen och fetter som återfuktar huden, tex karbamid, glycerol och pidolsyra förekommer så gott som alltid. Krämerna innehåller även parfym, konserveringsmedel samt ytaktivaämnen. Andra vanliga tillsatser i rynkkräm är vitamin C, E, koenzym och Q10. Jäst, alger och ibland koffein som sägs ha olika positiva effekter på din hud. Antirynkkrämer innehåller oftast även någon form av solskydd, tex zinkoxid som håller bort uv-strålningen.

Fungerar rynkkrämer
Antirynkkrämer når inte ner i mellanhuden vilket  behövs för ett varaktigt resultat. Mindre rynkor runt ögon och mun brukar krämerna ha en viss effekt på. Dessa rynkor beror ofta på att huden tillförs fukt och därmed ökar i volym vilket minskar de finaste rynkorna. Effekten försvinner såsnart huden på nytt blir torr. På djupare rynkor har krämerna ingen eller väldigt marginell effekt. En del rynkkrämer döljer även rynkor med en makeupeffekt med ibland bra resultat.

Generellt kan man säga att antirynkkrämer inte ger någon långtidseffekt, utan fungerar bara så länge som man använder dem. Hos vissa krämer tar det en tid av regelbundet användande innan den fungerar fullt ut. Rynkbehandling.org rekommenderar Skin Doktors Plump3 som var mycket effektiv i vårt test mot djupare rynkor och som ger bättre och bättre resultat efter långtids användning.

Hur väljer du kräm mot rynkor
För att hitta en bra kräm mot rynkor bör du göra Lägga mycket tid på efterforskning, prova dig fram och var uppmärksam mot vad som verkar vara opartiska bloggar och siter som eventuellt får betalt för att marknadsföra olika krämer. Prata med folk du känner och ta reda på vilken  kräm som fungerat för dem. Prova även att läsa i forum och bilda dig en uppfattning om vad som fungerar. Tänk på att det är mycket bluff i denna bransch och satsa helst på större kända varumärken.

Läs mer om andra metoder mot rynkbehandling här.